Cookie- och Sekretesspolicy


Carport

 • Räta upp carporten med en domkraft

  Räta upp carporten med en domkraft

  01/10 Skärmtaket över carporten har sjunit några centimeter i ena hörnet och nu funderar jag på om det går att lyfta hörnstolpen med hjälp av bilens domkraft.

 • Carport med vind

  Carport med vind

  13/12 Här får du plats med bil och husvagn eller båt på släp, cyklar, barnvagn och alla trädgårdsredskap. Och på övervåningen sätter du din grill och alla utemöbler.

 • Carport ...

  Carport ...

  13/12 ... bygg den utan elverktyg. Den batteridrivna skruvdragaren var den enda maskinen när våra entusiastiska trägubbar byggde en carport

 • Ansiktslyftning för garaget

  Ansiktslyftning för garaget

  13/12 Om din garagedörr är sliten så finns det en lösning. För är bara ramen i dörrbladet hel och fin är det en smal sak att byta ut brädorna utan att plocka isär hela dörren.

 • Supercarport av galvaniserat stål

  Supercarport av galvaniserat stål

  13/12 Om du tycker om en modernare stil och lång hållbarhet är denna carport av stål och plast något för dig. Carporten levereras monteringsfärdig och har massor av fördelar.

 • Bygg en carport i stil med huset

  Bygg en carport i stil med huset

  13/12 Vanligtvis liknar carportar precis det de är - nämligen tillbyggnader. Och oftast inte något som direkt matchar ditt hus. Men så behöver det inte vara.


Bygg själv din carport

Vi visar dig, steg för steg, hur du själv bygger en carport, samt vilka verktyg och material du behöver. Vi guidar dig exempelvis när det gäller val av stolpar eller stolpskor (om du vill undvika trä med jordkontakt), plåttak, plåtskivor eller klinkklätt tak. Du hittar råd och vägledning till din nya carport här.


Planera din carport

Det krävs planering för att bygga en carport. Beroende på tid och pengar är det en god idé att undersöka marknaden för standardmodeller som lever upp till dina krav. Ta en grundlig titt på ditt hus och överför stilen till din carport. Det kostar en del pengar, men sedan är du säker på att din carport blir harmonisk och funktionell. Du kan också välja ett bygga någon av de carportar vi beskriver här på Gör Det Själv. Det finns massor av pengar att spara på att bygga din carport själv.


Bygg själv den perfekta carporten

Vi har byggbeskrivningar till olika sorters carportar, stora som små. Vill du ha en carport med galvaniserat stål och plast? Då är plåt carporten med termotakplattor, sidor med inbyggda hängrännor och hörnstolpar som fungerar som stuprör – kanske något för dig? Stålcarporten levereras monteringsfärdig. Vi har en utförlig beskrivning till hur du själv bygger en carport i galvaniserat stål.


Är du mer intresserad av att bygga en carport av trä med klassiska fogar och traditionella verktyg? Då visar vi dig hur du ska göra. Leta fram din fogsvans, träklubba och en handfull nyslipade stämjärn, och bygg en enkel konstruktion som matchar huset fint.


Du kan också välja att bygga en dubbel carport med plats för bil och båt, cyklar, trädgårdsmöbler och redskap. Eller varför inte satsa allt på en carport med förråd och växthus? Oavsett vilken modell du föredrar hittar du inspiration och byggbeskrivningar till hur du bygger den perfekta carporten – steg för steg.

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Angående sot på braskaminens glasluckor

Hej! Här kommer ett supertips. Igensotade ...

Förråd till brädor o plankr

Efter en del byggande blir det en del plankor ...

Arkivet

Lite frågor och synpunkter på arkivet. 1. ...

Luftspalt på stående panel

Hej! Jag renoverar ytterväggen på en gammal ...

Mest lästa i forumet

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss