Cookie- och Sekretesspolicy


Vattentätt gummimembran

I duschhörnet är golvet avrätat med självnivellerande spackelmassa. Nu ska golvet våtspärras med ett golvmembran.


I duschhörnet är golvet avrätat med självnivellerande spackelmassa. Nu ska golvet våtspärras med ett golvmembran. Man sätter tätningsband längs alla övergångar mellan golv och vägg, precis som vid våtrumssäkringen av väggarna.

Muraren börjar med att slipa och borsta av i hörnen så att de är helt rena och fria från smuts.Det kan vara svårt att få in tätningsbandet i hörnen, men muraren har ett litet knep.Böj ett 20 cm långt stycke på mitten och klipp halvt igenom det. Avlägsna skyddsfolien och lägg den ena klippta biten över den andra, så att de bildar ett hörn.Börja med att sätta tätningsband i de fyra hörnen, så att de sitter helt an mot väggen. Använd eventuellt en fogslev för att pressa dem på plats.Vid avloppet klipper muraren till ett band som passar till den ingjutna avloppsbrunnen.

Sedan sätts det självhäftande tätningsbandet runt hela badrummet, så att alla övergångar mellan golv och vägg är täckta. Nu ska det gjutna betonggolvet primas. Här använder vi en godkänd våtrumsprimer med en tillsats som färgar den röd. Då ser man hur långt man kommit i arbetet och missar inga fläckar. Primern förs på med rulle, eller som här med pensel. Primern torkar på ett dygn. Hela golvet ska förses med våtrumsmembran. Vi använder ett tvåkomponents gummimembran som är godkänt till våtrum.Det brukar vara enklast att börja med att pensla på membranet på tätningsbandet i övergången mellan golv och vägg.

På de större ytorna, som här i duschhörnet, förs membranet på med en tandspackel. Använder du en 4 mm tandspackel för att kamma upp membranet, fördelas massan jämnt.När du sedan glättar av ytan är du också säker på att lagret blir tillräckligt tjockt. Membranet ska vara minst 1 mm tjockt.I kanten runt duschhörnet penslas membranet på.Räkna med en torktid på minst 24 timmar innan membranet är torrt och du kan börja lägga golvklinker.

Relaterade artiklar

 • Är DITT badrum våtrumssäkrat?

  Är DITT badrum våtrumssäkrat?

  14/09 Det ska erkännas att våtzoner inte är världens mest spännande ämne ... Men det är VIKTIG kunskap, för det kan gå riktigt illa om du inte känner till reglerna!

 • BADRUMSMÖBLER:3. Badrumstrall av ädelträ

  BADRUMSMÖBLER:3. Badrumstrall av ädelträ

  13/09 VIDEO: Här ska hantverkaren visa hur man enkelt bygger en badtrall som kan användas i duschen eller någon annanstans i badrummet. Det bästa tänkbara virket är självklart terrassplankor av ädelträ.

 • Snygg mosaik

  Snygg mosaik

  16/08 VIDEO: Badkaret är inbyggt i våtrumsskivor och ska nu kläs med glasmosaik.

 • Värmeslinga till spegeln

  Värmeslinga till spegeln

  16/08 VIDEO: Speglar i badrum immar igen, och det är mycket irriterande. Men genom att montera värmeslingor bakom spegeln kan man slippa imman.

 • Byt ut silikonfogen.

  Byt ut silikonfogen.

  16/08 VIDEO: Inte ens den bästa av silikonfogar håller för evigt. Och den här behöver verkligen bytas. Dels eftersom den inte längre är speciellt vacker, men ännu viktigare – därför att den kan vara otät.

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss