Cookie- och Sekretesspolicy


Värmeslinga till spegeln

Speglar i badrum immar igen, och det är mycket irriterande. Men genom att montera värmeslingor bakom spegeln kan man slippa imman.


I det här badrummet har vi lämnat plats åt en spegel och muraren har gjort en pappersschablon som passar precis i hålet. Schablonen lämnas till en glasmästare så att spegeln kan måttanpassas. På den här väggen sitter det redan ett lager pvc som måste bort innan vi kan sätta upp värmeslingan. Annars hamnar inte spegeln i liv med kakelväggen.

Hantverkaren skär ut runt ett område som är lite större än värmemattan som ska sättas upp. Han använder en hobbykniv och eventuellt en hammare samt ett avlagt stämjärn för att lossa pvc:n.När plasten är borta sätter han upp värmemattan. Den är eldriven och används även i stället frö vattenburen golvvärme.Mattan är självklistrande och därför lätt att fästa.Vi borrar två hål för ledningarna med en 10 mm borr.

Du får inte själv ansluta mattan, det krävs en auktoriserad elektriker för det.När alla ledningar dragits och är ur vägen lägger muraren på kakelfix över nätet så att ledningarna precis täcks, inte mer.n måste vara försiktig så att nätet inte skadas. När fixet väl torkat hjälper det till att fördela värmen från nätet till spegeln. Där ledningarna går in i väggen monterar muraren tillfälligt ett par plankor, som håller in sladdarna i fixet medan det torkar. Nästa dag har fixet torkat och plankbitarna kan plockas bort.

Spegeln har kommit från glasmästare och nu lägger muraren på ett snabbtorkande kakelfix. Det kammas upp och fördelas jämnt med en 4 mm tandspackel.Spegeln måste sättas upp omedelbart. Det krävs två personer för att sätta upp en så här stor spegel. Spegeln trycks in i kakelfixet och justeras in så att den håller samma fogbredd hela vägen runt.I botten stöttas spegeln upp med ett par kilar i fogen, så att spegeln inte glider innan fixet torkat. Slutligen fogar muraren runt spegeln med samma sorts fogmassa som i resten av kakelväggen. Till sist använder han en fuktad filtbräda så att fogen blir helt slät och fin.Nu sitter spegeln på plats och immar aldrig mer igen.

Relaterade artiklar

 • Är DITT badrum våtrumssäkrat?

  Är DITT badrum våtrumssäkrat?

  14/09 Det ska erkännas att våtzoner inte är världens mest spännande ämne ... Men det är VIKTIG kunskap, för det kan gå riktigt illa om du inte känner till reglerna!

 • BADRUMSMÖBLER:3. Badrumstrall av ädelträ

  BADRUMSMÖBLER:3. Badrumstrall av ädelträ

  13/09 VIDEO: Här ska hantverkaren visa hur man enkelt bygger en badtrall som kan användas i duschen eller någon annanstans i badrummet. Det bästa tänkbara virket är självklart terrassplankor av ädelträ.

 • Snygg mosaik

  Snygg mosaik

  16/08 VIDEO: Badkaret är inbyggt i våtrumsskivor och ska nu kläs med glasmosaik.

 • Byt ut silikonfogen.

  Byt ut silikonfogen.

  16/08 VIDEO: Inte ens den bästa av silikonfogar håller för evigt. Och den här behöver verkligen bytas. Dels eftersom den inte längre är speciellt vacker, men ännu viktigare – därför att den kan vara otät.

 • Vattentätt gummimembran

  Vattentätt gummimembran

  16/08 VIDEO: I duschhörnet är golvet avrätat med självnivellerande spackelmassa. Nu ska golvet våtspärras med ett golvmembran.

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss